5 Temmuz 2013 Cuma

Haşhaşlı Açma








Malzemeler:
  • 5 yumurta (1 tanesi pişmeden üstüne sürülecek)
  • 4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • 2 su bardağı ılık süt
Yapılışı:
     Önce maya, şeker, tuz, süt karıştırılır. Demir kaşık vurulmaz. Daha sonra yağ, yumurta ilave edilir. Daha sonra aldığı kadar un ilave edilir. İyice mayalanır.

İç harcı:
    200 gram haşhaş ezmesi, bir su bardağı toz şeker, bir su bardağından bir parmak az zeytinyağı iyice karıştırılır. Sonra hamuru küçük parçalara ayırılıp, merdane ile açılır. Haşhaş sürülür. Rulo yapılır. Açma şeklinde sarılır. Üzerine bastırılır. Tepside mayalanır(Tepsi yağlandıktan sonra). Üzerine yumurta sarısı sürülür. susam serpilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


AFİYET OLSUN  :D
sevilintarifdefteri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder